Pse fëmijët që kanë kafshë shtëpiake janë nxënës më të mirë në shkollë?

Ekspertët e arsimit dhe zhvillimit të fëmijëve rekomandojnë kafshët shtëpiake për fëmijët për të përmirësuar rezultatet e tyre akademike, personale dhe sociale. Provat tregojnë se fëmijët që kanë kafshë shtëpiake raportojnë nota më të mira.

Ata janë gjithashtu më të mirë në aktivitete të tjera si lojëra, shoqëri dhe art. Cila është magjia pas të pasurit një kafshë shtëpiake? Këtu janë disa njohuri të shkëlqyera për t’u marrë parasysh.

Kafshët shtëpiake i mbajnë fëmijët aktivë

Kafshët shtëpiake kërkojnë kujdes 24/7 dhe shpesh mund të jenë fëmijët ata që e nxjerrin kafshën e tyre për shëtitje. Fëmijët kujdesen për kafshët shtëpiake pa pasur nevojë të injorojnë studimet e tyre në shkollë.

Një fëmijë aktiv shpesh do të performojë më mirë në klasë. Këta fëmijë marrin iniciativën për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe dalin vullnetarë sa herë që del një detyrë në shkollë. Psh. shëtitjet me qenin mund t’i bëjë fëmijët të mprehtë mendërisht. Ata mund t’u përgjigjen pyetjeve më shpejt dhe me më shumë njohuri sesa fëmijët joaktivë.

Kafshët shtëpiake rrisin përgjegjësinë

Puna akademike kërkon përgjegjësi personale. Studentët e përgjegjshëm lexojnë përpara, kryejnë detyrat e tyre në kohë dhe kërkojnë mundësi të tjera për të kuptuar konceptet e mësuara. Kafshët shtëpiake ndihmojnë për të rrënjosur një ndjenjë përgjegjësie tek fëmijët.

Mund të ndihmojë që fëmija juaj të sigurojë që kafsha të ushqehet, të rregullohet dhe të dalë shëtitje. Pasi fëmija të mësojë për përgjegjësinë në moshë të vogël, ai do ta transferojë të njëjtën gjë në punën e tij akademike. Të kesh një kafshë shtëpiake, është një nga mënyrat më të mira për të ngjallur ndjenjën e përgjegjësisë tek fëmijët që në moshë të re.

Kafshët shtëpiake i bëjnë fëmijët më kreativë

Kafshët shtëpiake janë lozonjare dhe do ta largojnë fëmijën tuaj nga divani. Në vend që të shikojë televizor ose të luajë video lojëra, fëmija do të jetë në natyrë duke luajtur me qenin dhe duke e ndihmuar atë të ushtrohet. Ndërveprimi me pemët, njerëzit dhe elementët e tjerë të natyrës ndez kreativitetin tek fëmijët.

Kujdesi për kafshën shtëpiake kërkon gjithashtu shumë kreativitet. Për shembull, fëmija duhet të gjejë një mënyrë për të ushtruar qenin në një hapësirë ​​të kufizuar. 

Kafshët shtëpiake përmirësojnë rritjen emocionale dhe mendore

Kafshët shtëpiake rrisin forcën mendore dhe emocionale të pronarëve të tyre. Fëmija është më i qetë dhe mund të marrë vendime më të guximshme sesa një bashkëmoshatar që nuk ka një kafshë shtëpiake. Meqenëse fëmija është përgjegjës për kafshën shtëpiake, aftësia e tij vendimmarrëse do të përforcohet.

Kafshët shtëpiake i ndihmojnë fëmijët të relaksohen

Relaksimi është një pjesë thelbësore e jetës dhe zhvillimit të shëndetshëm të çdo fëmije. Ai gjithashtu ndihmon fëmijët në klasë, duke u mundësuar atyre të trajtojnë pyetje më sfiduese. Fëmija mund të relaksohet dhe të flejë më mirë, duke e përgatitur atë për të përballuar lehtësisht provimet dhe ushtrimet e shkollës. 

Kujdesi që kërkohet kur rritni një kafshë shtëpiake u mundëson fëmijëve të rrisin forcën e tyre mendore dhe emocionale. Kjo e ndihmon fëmijën të marrë vendime më të mira në shtëpi dhe në klasë. Është një nga mënyrat për të rritur performancën e fëmijës tuaj në klasë.

 

Leave a Reply

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Menuja kryesore