6 sinjale që qeni juaj dërgon kur vë një putër mbi ju…

Shumë herë, këlyshët ngrenë një putër ose kërkojnë kontakt fizik përmes këtij gjesti të thjeshtë, por ka shumë kuptime mbrapa tij. Mund të shkojë nga një shprehje e dukshme e dashurisë deri tek kërkimi i sigurisë kur ata ndjehen të shqetësuar.

Ju zbulojmë 6 shenja të mundshme që një qen mund t’ju japë çdo herë që ju prek me një putër:

Si të interpretohet gjuha e trupit të qenit

Në shumë aspekte, është e rëndësishme të bëni disa sqarime në lidhje me gjuhën e trupit të qenit, posaçërisht kur flisni për një gjest që është po aq i zakonshëm sa vendosja e një pëllëmbi në trupin tuaj. Shpesh është menduar si një mënyrë për të shprehur dominimin, megjithatë, nuk është domosdoshmërisht kështu. Shumë herë, qëndrimet dhe gjestet që bëjnë qentë interpretohen lehtë, kryesisht sepse ne priremi t’i afrohemi atyre sikur të ishin shenja të komunikimit njerëzor kur në të vërtetë nuk janë.

Vëzhgimi i sjelljes së një kafshe është jashtëzakonisht i rëndësishëm nëse doni të dini saktësisht se çfarë ai ose ajo po përpiqet të komunikojë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse doni të shmangni probleme të tilla si stresi, ankthi dhe në rastin më të keq, agresiviteti. Një gjest si vendosja e një putre apo ngritja e tij më vete mund të nënkuptojë shumë gjëra të ndryshme. Kjo është arsyeja pse ju duhet t’i kushtoni vëmendje kontekstit dhe sinjaleve të tjera të trupit kur jeni duke u përpjekur të kuptoni se çfarë në të vërtetë po përpiqet t’ju thotë qeni.

  1. Dashuri dhe gëzim

Një nga mënyrat sesi qentë shprehin afeksionin e tyre është duke vendosur putrat e tyre në këmbët tona ose në ndonjë pjesë tjetër të trupit. Ata e bëjnë këtë thjesht sepse duan të përkëdhelen, është kaq e thjeshtë. Shtrirja në putrat e tyre është një tjetër shprehje trupore e dashurisë që duhet të mësoni ta merrni parasysh kur interpretoni sjelljen e kafshës suaj.

Përveç tundjes së bishtit, qentë mund të shprehin gëzim me sjellje të tjera të qeta, të tilla si një pozicion i relaksuar i veshit, shtrirja në barkun e tyre, etj. Është shumë e zakonshme të ngatërrosh eksitimin e tepërt me gëzimin pasi rrotullohen në qarqe ose kërcejnë në këmbët e pasme pa u ndalur. Mësimi nga kjo është se është e rëndësishme që me të vërtetë t’i kushtoni vëmendje sjelljes së qenit tuaj për të mos e ngatërruar atë me një sjellje tjetër.

2. Nënshtrimi/Dominanca

Ndër sjelljet më të zakonshme që përdorin qentë kur shoqërohen me njëri-tjetrin, janë sjelljet nënshtruese dhe dominuese. Kur një qen që paraqitet si i nënshtruar dëshiron t’ja bëjë me dije qenit dominues se ata e pranojnë vendin e tyre në këtë marrëdhënie, shtrihen me shpinë dhe mund të ngrenë një putër të përparme. Ky mund të jetë një informacion i dobishëm për të kuptuar më mirë se çfarë do të thotë ky veprim.

  1. Ftesë për të luajtur

Qentë kanë mënyra të ndryshme për të ftuar qentë e tjerë për të luajtur me ta dhe gjuha e trupit është thelbësore. Një nga qëndrimet më të rëndësishme që përdorin qentë njihet si “harku i lojës”. Sigurisht, mbani mend se ata mund ta përdorin atë për të thirrur jo vetëm kafshë të tjera, por edhe njerëz.

Përveç këtyre gjesteve, kur luajnë, qentë mund të kafshojnë, lehin, madje edhe të gjëmojnë. Të gjitha këto sjellje ndonjëherë mund të keqinterpretohen nga njerëzit si agresion, por në të vërtetë nuk është ashtu. Kur loja bëhet shumë e ashpër, ju mund të vini re qartë se qentë ndryshojnë qëndrimin e trupit të tyre. Ata zakonisht bëhen më të ngurtë dhe lëvizin më shpejt pa u hedhur ose vrapuar.

4. Frika dhe pasiguria

Kontakti fizik është një nga aspektet më të rëndësishme për një qen për të mbajtur një marrëdhënie të shëndetshme dhe për të komunikuar çdo çështje. Në fakt, përmes kontaktit, ata mund të jenë duke komunikuar pasiguri ose frikë, si duke vendosur një putër mbi ne. Është e rëndësishme të vëzhgoni gjuhën e trupit të tyre për ta përcaktuar këtë. Ulja e veshëve dhe zhurma janë shenja të tjera të zakonshme të ankthit.

  1. Vëmendje

Qentë kënaqen shumë me shoqërinë tonë, por kjo nuk është asgjë e re. Pra, kur jemi të zënë dhe nuk mund t’u kushtojmë shumë vëmendje atyre, ata gjejnë mënyra të ndryshme për të na treguar që nuk janë shumë të lumtur. Sigurisht, një nga ato mënyra është duke vendosur një putër mbi ne. Kjo mund të shkojë së bashku me sjelljet e tjera të zakonshme, të tilla si lehja, kërkimi i lodrave, ngjitja në mobilje, etj.

Sidoqoftë, nëse shohim që qeni bëhet shumë kërkues ose që sjellja e tij që kërkon vëmendjen përshkallëzohet në nivele të reja që nuk janë më të shëndetshme, diçka tjetër mund të ndodhë. Kjo mund të tregojë se qeni është i mërzitur, që do të thotë se ata kanë shumë energji të ndrydhur dhe nuk kanë stimulimin e nevojshëm mendor për t’u zënë me veten e tyre.

  1. Uria

Një tjetër mesazh i zakonshëm që qentë përpiqen të përçojnë me këtë gjest është shumë i rëndësishëm: ata janë të uritur. Normalisht, një qen e di se kur është koha për të ngrënë, kështu që ata mund të kërkojnë ushqim në shumë mënyra të ndryshme. Ndonjëherë, disa qen qajnë pak për të tërhequr vëmendjen tuaj dhe herë të tjera, ata ju vënë putrën.

Leave a Reply

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Menuja kryesore