Si të kujdeseni për qenin në dimër?

Qeni ka gjithmonë nevojë për përkujdesjen tuaj. Ju duhet të kujdeseni të përgatisni qenin për të përballuar ditët e ftohta. Qentë e mirëushqyer janë më të përgatitur për t’i bërë ballë dimrit të ftohtë. 

Nëse qeni juaj jeton në ambientin e jashtëm të shtëpisë, streha e tij duhet të jetë e izoluar, pak e ngritur nga toka dhe të sigurojë mbrojtje nga era e shirat. Ajo duhet të jetë aq e vogël sa të ruajë ngrohtësinë e trupit të qenit.

Qentë e mbajtur brenda shtëpisë, mund të kërkojnë më pak ushqim për të pasur një formë të mirë trupore se sa qentë e mbajtur jashtë. Qentë qimeshkurtër, qentë e moshuar dhe ata me probleme shëndetësore mund të kenë nevojë për mbrojtjen e një xhakete të ngrohtë kur ata dalin jashtë. Kur ndodheni jashtë me qenin tuaj, kujdesuni që të pastroni ndonjë copëz bore apo akulli të ngecur në putrat e tij pasi në të kundërt ato mund të shkaktojnë mpirje dhe më pas dhimbje.

Leave a Reply

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Menuja kryesore