Pse shëndoshet macja ime?

Shkaqet më të shpeshta të obezitetit të maces janë:

– Jetesa në banesë dhe mungesa e aktivitetit fizik.
– Mosha: macet e rritura mbi 10 vjeç kanë më shumë prirje të shëndoshen.
– Gjinia: meshkujt shëndoshen më shumë se femrat.
– Sterilizimi i lidhur me një dietë të paekuilibruar pas operacionit.
– Ushqimet e pasura me kalori.
– Ankthi që përjetojnë macet duke qenë se ushqimi bëhet burimi i vetëm i kënaqësisë.
– Predispozitat e racës.

Leave a Reply

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Menuja kryesore