Disa fakte për qentë që ndoshta nuk i keni ditur

Mos u lodhni kurrë duke mësuar fakte të reja për qentë, kështu që shikoni këto fakte të pabesueshme që mund të mos i dini.

Norma e nuhatjes. Një qen merr dhe nxjerr frymë rreth 15 herë në minutë kur është duke pushuar. Kjo frekuencë shkon deri në 31 herë në minutë gjatë ecjes. Por kur një qen nuhat në mënyrë aktive, shkalla e thithjes / nxjerrjes shkon deri në 140 deri në 200 herë në minutë.

Komunikimi. Qentë komunikojnë me njëri-tjetrin kur lehin ose rënkojnë. Një mjet më i zakonshëm i komunikimit midis qenve është gjuha e trupit – një bisht i drejtë ose i mbërthyer, veshët përpara ose trupi i tensionuar mund të flasin shumë.

Përkëdheljet. Studiuesit kanë konfirmuar se përkëdheljet mund të relaksojnë qentë dhe të rezultojnë në ndryshime pozitive të sjelljes së tyre.

Hunda. Qentë kanë 125 deri në 300 milionë qeliza nuhatjeje, dhe 33% e trurit të tyre i kushtohet interpretimit të aromave.

Shikimi. Studim: Një qen që shikon në sytë tanë, dhe ne duke parë në sytë e tij, treguan një rritje të dukshme të niveleve të oksitocinës (hormoni i “dashurisë”). Kjo është e ngjashme me marrëdhëniet nënë-fëmijë.

Të bëjnë më tërheqës. Studimet zbulojnë se përfshirja e një qeni mund t’ju ndihmojë të fitoni një takim. Të paturit një qen i bëjnë meshkujt me tërheqës për femrat, prandaj do të keni avantazh.

Leave a Reply

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Menuja kryesore