Pse macet i fërkojnë dhëmbët mbi ju?

Pse macet i fërkojnë dhëmbët mbi ju?

  • Ata duan të të përshëndesin dhe të tregojnë dashuri: Kur macet përshëndesin njëra -tjetrën, ato fërkojnë fytyrat për të shkëmbyer aroma. Në një farë mënyre, ju jeni një mace e madhe për ta, kështu që ata do të fërkojnë fytyrën mbi ju për t’ju shënuar me erën e tyre. Ata madje mund të qëndrojnë në këmbët e tyre të pasme për t’u përpjekur t’ju thonë përshëndetje në nivelin e fytyrës.Kur përqafoheni me macet tuaja, ato gjithashtu mund të fërkojnë mishrat e tyre mbi ju – kjo është mënyra e tyre për të treguar dashuri. Macet përhapin feromonet e tyre mbi ju për t’ju ​​shënuar si njeriun e tyre, kështu që luani së bashku me të si një mace e lezetshme!
  • Ata ndihen pak të mbivlerësuar: Nëse i shihni macet tuaja që ju kafshojnë me dhëmbë pasi i përkëdhelni për ca kohë, mund të jetë një shenjë se ato janë të stimuluar (dhe nuk janë më të zbavitura). Macet kanë folikula të ndjeshme të qimeve, kështu që mund të përjetojnë siklet pas një sesioni të gjatë përkëdhelës.
  • Ata mund të kenë probleme me dhëmbët: Çështjet e dhëmbëve janë të zakonshme tek macet më të vjetra, kështu që macet ndonjëherë fërkojnë dhëmbët ose mishrat e dhëmbëve mbi ju kur ndiejnë ndjeshmëri ose dhimbje në gojën e tyre. Për nxjerrjen e dhëmbëve, macet gjithashtu do të përpiqen të gjejnë diçka të butë, kështu që ju mund t’i merrni atyre një lodër përtypëse për ta ndihmuar me shqetësimin.

Pse macet i fërkojnë dhëmbët mbi gjëra?

  • Ata po e bëjnë të njohur praninë e tyre: Ashtu si macet përpiqen t’ju ​​fërkojnë me aromën e tyre për t’ju ​​shënuar si territorin e tyre, ata e bëjnë këtë edhe me objektet. Në natyrë, macet shpesh përhapin aromën e tyre për t’i bërë të ditur maceve të tjera praninë e tyre. Macet e egra do të largohen nëse kuptojnë se një mace tjetër është në zonë.
  • Ato ndihen të shqetësuara: Macet shpesh fërkojnë cepin e gojës mbi objektet kur janë në ankth. Kur macet e bëjnë këtë në një shtëpi të re, mund të jetë sepse ata po përpiqen të përhapin aromën e tyre në një mjedis të ri për t’u ndierë më rehat.
  • Ata janë kuriozë: Macet janë krijesa kurioze! Herë pas here ata fërkojnë dhëmbët mbi objektet për të krijuar një mjedis të ri.

Qëndroni vigjilentë se si po ndihet macja juaj për të kuptuar arsyen pas fërkimit të dhëmbëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menuja kryesore